7 Mayıs 2016 Cumartesi

Jazz'ınızın Değerini O'nu Temiz Tutarak Koruyun

Sık yıkama aracınızın dış güzelliğini korumaya yardımcı olur. Kir ve tozlar boyayı çizebilirler, ağaçlardan damlayan reçine kökenli maddeler ile kuş pislikleri boyayı kalıcı olarak bozabilirler. Aracınızı, güneş altında değil gölgede yıkayınız. Eğer araç güneşe park edilmişse, yıkamaya başlamadan önce gölgeye çekerek dış yüzeyinin soğumasını bekleyiniz.




Kimyasal çözücüler ve güçlü temizleme maddeleri aracınızın boyasına, metal ve plastik aksamına zarar verebilir.
  • Kolayca çıkabilecek kirleri temizlemek için aracı su ile iyice yıkayınız.
  • Bir kovaya su doldurarak, içine özellikle araç yıkamak için üretilmiş bir temizlik malzemesi koyunuz.
  • Su ve oto temizlik malzemesi karışımıyla, temiz bir sünger kullanarak aracınızı yıkayınız. Yukarıdan başlayarak aşağıya doğru ininiz. Sık sık durulayınız.
  • Gövdede asfalt zifti (katran), ağaç reçinesi, vs. olup olmadığını kontrol ediniz. Eğer varsa, boyaya zarar vermemesi için zift çıkarıcı veya terebentin ile bu lekeleri temizleyiniz ve daha sonra boyaya zarar vermemesi için iyice durulayınız. Aracın diğer kısımları cila istemese de lekeli kısımları cilalayınız.
  • Aracınızın dışını tamamen yıkayıp duruladıktan sonra, bir güderi veya mikrofiber bezle kurulayınız. Aracın kendi halinde kurumaya bırakılması boyada matlaşmaya ve su lekelerine neden olur.




Aracı kurularken, paslanmanın başlamasına neden olabilecek çatlak ve çiziklerin olup olmadığını kontrol ediniz. Bunları rötuş boyasıyla onarınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder